30 Aralık 2014 Salı

Altınordu Fenerbahçe maçı ertelendi!

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda saat 18.00'de başlaması planlanan Altınordu-Fenerbahçe maçı, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Ayrıntılar gelecek.

Kastamonu'da okullar tatil edildi.

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten alınan bilgiye göre, ilde süren kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği yerleşim birilerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar'da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

Edirnede uyuşturucu operasyonu!

Edirne'de 200 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde kentin çeşitli yerlerinde kontroller yaptı.

E-5 karayolundaki denetim sırasında H.A. kullandığı otomobille kontrole girmeyerek kaçtı. Bu sırada otomobilden poşetlerin atıldığını gören ekipler bir süre takip ettikten sonra aracı durdurdu.

Otomobilden atılan poşetlerde, 200 bin uyuşturucu hap bulundu.

Gözaltına alınan sürücü H.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

-Yılbaşı öncesi denetimler arttı

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2013 uyuşturucu raporuna göre, 1 yılda 325 kişinin uyuşturucu maddeden hayatını kaybettiği belirtildi.

Sentetik uyuşturucu kullanımının artığı ifade edilen açıklamada, ekiplerin yeni yıl öncesinde denetimlerini sürdürdüğü kaydedildi.

Dört (4) savcı görevden uzaklaştırıldı.

Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırıldı.

HSYK 3. Dairesinin "17-25 Aralık soruşturmaları"nın savcılarıyla ilgili aldığı soruşturma izni kararı, HSYK Başkanı da olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylanmıştı. HSYK 3. Dairesi, savcılarla ilgili soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmaları talebinde de bulunmuştu.

HSYK 2. Dairesi, müfettiş raporlarında meslekten ihraçları talep edilen savcılarla ilgili karar vermek üzere toplandı. Daire, Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'in hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi.

Savcılar hakkındaki soruşturma tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

2. Daire Başkanı'nın açıklaması

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'in görevde kalmalarının, "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" sonucuna vararak, soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırıldıklarını bildirdi.

Yılmaz, Daire kararına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, HSYK 3. Dairesi'nin 4 savcı hakkında tedbir ve soruşturma raporunu tamamladığını hatırlattı.

Savcılar hakkında, soruşturma tamamlanana kadar görevden uzaklaştırılmalarına ilişkin tedbir kararına, HSYK 3. Dairesinden bazı üyelerin muhalif kaldığını anlatan Yılmaz, muhalefet eden üyelerin imzaları tamamlanmadığı için dosyanın görüşülmek üzere Daireye intikal edemediğini söyledi. 3. Dairenin, 26 Kasım 2014'te dosyayı gönderdiğini belirten Yılmaz, 2. Daire'nin soruşturmaya konu savcılarla ilgili resen tedbir kararı da verebildiğini kaydetti.

Daireye soruşturma izni ile gelen her evrakta dört işlem yaptıklarını belirten Yılmaz, gelen dosyayı işlemden kaldırıp kaldırmamaya, eylemin suç oluşturup oluşturmadığına baktıklarını ifade etti. Suç oluşturduğuna karar verilen eylemin, adli bir kovuşturma gerektirip gerektirmediğine de baktıklarını söyleyen Yılmaz, bu durumda gerekirse kovuşturma izni de verdiklerini hatırlattı.

Yılmaz, "Eylemler nedeniyle tedbire gerek var mı buna da bakıyoruz. Alınacak tedbir ya görevden uzaklaştırma ya da yer değiştirme şeklinde oluyor. Soruşturma yapılanın göreve devamı, soruşturmanın selametine veya yargı erkinin nüfuz veya itibarına zarar vereceği itibarı oluşursa bu iki tedbir kararından birini veriyoruz" diye konuştu.

2802 sayıl Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun, 77. maddesinde, "hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği"nin hüküm altına alındığını hatırlatan Yılmaz, "Burada, savcıların yürüttüğü soruşturma tamamlandığı için soruşturmanın selameti açısından değil, 2802 sayılı yasanın 77. maddesindeki 'yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar' söz konusu. Bu nedenle 4 savcının, 77. madde gereğince görevden uzaklaştırmalarına karar verdik" dedi.

2. Daire Başkanı Yılmaz, karara üyeler Mahmut Şen ve Mustafa Kemal Özçelik'in muhalif kaldığını açıkladı.

Savcıların bu karara itiraz hakkı bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, yeniden inceleme talebinin, daireleri tarafından görüşüleceğini, yeniden inceleme kararına yapılan itirazın ise Genel Kurul'da ele alınacağını bildirdi.

Yılmaz, "Kararımız, savcıların yaptıkları görevleri nedeniyle değil, hukuken davranmaları gereken şekilde davranmamaları, soruşturmaları Ceza Muhakemesi Kanunu'nun kurallarına uygun ve tarafsız yürütemedikleri kanısına varıldığı için verildi" dedi.6+6

(AA)

Yoğun kar yağışı hayatı felç etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan duyuruda, gece yarısından itibaren Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova'nın yüksek kesimleri, Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları görülecek.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Marmara'nın batısında fırtına

Öte yandan, gece saatlerinden itibaren Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitireceği öngörülen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Balıkesir'de ulaşım aksıyor

Balıkesir'de öğlen başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı.

İstanbul'u Ege bölgesine bağlayan Balıkesir-İzmir karayolunda yağış nedeniyle ulaşım durdu. Ekipler, Çanakçı mevkisinde yolu açmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Yolda kalan sürücüler ise çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

Bu arada, Balıkesir'i Bigadiç ve Sındırgı ilçelerine bağlayan yolun Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi yakınındaki bölümünde trafik kontrollü ve güçlükle sağlanıyor.

Afyonkarahisar-Kütahya karayolu ulaşıma kapandı

Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Yoğun kar yağışı, Afyonkarahisar ile Kütahya arasındaki karayolunun bazı kesimlerinde etkili oluyor. Bu nedenle kapanan yolun yeniden trafiğe açılması için görevliler tarafından çalışma başlatıldı.

Yolun, Afyonkarahisar merkeze bağlı Anıtkaya beldesi kesiminde araçları durduran polis ekipleri, sürücülerine geçiş izni vermiyor. Sürücü ve yolcular da yolun açılmasını bekliyor.

Yağış nedeniyle yolda çok sayıda hasarlı kaza yaşandığı öğrenildi.

Çanakkale'de kar yağışı

Çanakkale'de, gece başlayan ve sabah hızını artıran kar yağışı, karayolu ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış nedeniyle kayganlaşan yollar, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Şehir içi ve şehirler arası yollarda çok sayıda hasarlı kaza yaşanırken polis ekipleri sürücüleri dikkatli gitmeleri konusunda uyarıyor.

Çanakkale-Bursa karayolunun Suluca köyü mevkisindeki rampada ise ulaşım, buzlanma nedeniyle kontrollü sağlanıyor. Bu mevkide yolun kayganlaşması yüzünden bariyerlere çarpan araçlar, çekicilerle kaldırıldı.

Kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklar ise yoğun yağıştan ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, bu yolları açmak için çalışma başlattı.

Öte yandan, kar ve buzlanma nedeniyle çift yönlü ulaşıma kapatılan Manisa-İzmir karayolu, Sabuncubeli bölgesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince kar temizleme ve tuzlama çalışmasının ardından kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.

1 Aralık 2014 Pazartesi

Emreden kırmızı kart açıklaması.

Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'la 2-2 berabere kaldıkları maçta gördüğü kırmızı kartla ilgili açıklama yaptı.

Karşılaşmadan sonra takımların çıkış yaptığı bölümde taraftar formalarını imzalayan Emre, 85. dakikada gördüğü kırmızı kartla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine, kısa bir açıklama yaparak, "Hakeme, 'Allah sizi bildiği gibi yapsın' dedim. Hakem, 'Allah belanızı versin' diye anladı" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli oyuncu, Fenerbahçe TV'ye yaptığı açıklamada ise maç sonunda hakemlerle konuyu görüştüğünü belirterek, "Haksız bir kırmızı kart olduğuna inanıyorum. Küfür etmediğimi herkes bilsin. Zaten benimle ilgili yeterince algı oluşturuluyor. Hakemler kendileri de söylediler. 'Belanı versin' anladığı için attığını söyledi. Ben de öyle bir şey söylemediğimi aktardım" diye konuştu.

Musa Sow'un penaltı bekledikleri pozisyonunun ardından saha içinde gerildiklerini aktaran Emre, şunları söyledi:

"İlk sarı kartı bu yüzden gördüm. Yine de üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Hak etmediğim bir kırmızı kart olmasından ve bu şekilde yeniden anılmaktan üzgün olduğumu herkesin bilmesini isterim. Olay tamamen bu şekildedir. Hakemle konuştuğumda, böyle anladığını kaydetti. Yapacak bir şey yok. Tamamen yanlış anlama.

Ben ne söylediğimi biliyorum. Bir şey söylemiş olsam, çıkar burada özür dilerim. Yaptığım hatanın karşılığının olması gerektiğini her zaman söylüyorum. 'Belanı versin' veya 'vermesin' arasındaki fark bir küfür olarak algılanıyorsa, o zaman iş başka yerlere gider. Sahada oyuncu kalmaz. Bu cümleler küfür olarak biliniyorsa ve kurallarda bu varsa, söylenecek bir şey yok. Kurallar dahilinde kırmızı kart gerektiren bir şeyse, özür dilerim ama ben bu sözlerin kırmızı kart gerektirdiğini düşünmüyorum."

Emre Belözoğlu, Eskişehirspor karşısında iyi oynamadıklarını da dile getirerek, "Biz bugün istenilen performansın çok çok altındaydık. Bunu telafi edecek zamanımız var ve bir irade ortaya koymamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ile 4 engel var!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve Türkiye arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için bugün Ankara'da olacak. Günübirlik yapılacak ziyarette ekonomik ve ticari ilişkiler, enerji projeleri, turizm alanındaki gelişmeler, bölgesel ve uluslararası sorunlar ele alınacak.
10 CİVARINDA ANLAŞMA İMZALANACAK
İki ülke arasında ilişkileri kurumsal boyuta taşıyan ÜDİK'te 2010'dan bu yana Türkiye'yi Başbakan temsil ediyordu. İcra ile ilgili konuların ele alınacağı toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması anlamlı olacak. 10'a yakın bakanla Türkiye'ye çıkarma yapacak Putin devlet töreni ile karşılanacak ve Anıtkabir'e çelenk bırakacak. Rusya ve Türkiye arasında ticari ilişkilerin önündeki engellerin kaldırılması için yol haritası belirlenecek ve 10 civarında anlaşma imzalanacak.
HEDEF 2020
Rusya ve Türkiye arasında Suriye, Kırım, Ukrayna, Kıbrıs, Yukarı Karabağ ve diğer dış politikada farklı yaklaşımlar olduğunu taraflar teyit ediyor. Türkiye ve Rusya uluslararası konularda var olan farklı yaklaşımlara rağmen ikili ticari ve ekonomik ilişkileri ileri taşımak için çaba sarf ediyor. Ekonomik ve ticari ilişkilerin ele alındığı Karma Ekonomik Konseyi (KEK) 13. dönem toplantıları Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak'ın katılımı ile Moskova'da yapıldı. Görüşmelerde iki ülke ticaret hacminin 2020'ye kadar 100 milyar dolara çıkarılması yönündeki hedef teyit edildi.

TÜRKİYE'DEN RUSYA'YA İHRACAT 2014'DE YÜZDE 15 GERİLEDİ
Ocak 2010'da Kremlin'de yapılan Putin – Erdoğan görüşmesinde 5 yıl içinde 100 milyar dolar toplam ticaret hacmi hedefi belirlenmişti. Sonra tarih 2020 olarak revize edildi. 2008'de 38 milyar doları aşan toplam ticaret hacminin 2014 sonunda 32-33 milyar dolar seviyesinde kalması bekleniyor. Türkiye'den Rusya'ya yönelik ihracat rakamı ise 6 milyar dolar civarında. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 15 daha az. Eksi yönlü gidişi durdurmak ve 3 kat büyümek için acil stratejik planlamaya ihtiyaç var. Üst seviyede belirlenen siyasi kararların uygulanması aşamasında atılan adımlar çok cılız. Birkaç şirketin tekeline bırakılan Basitleştirilmiş Gümrük Hattı verimli çalışmıyor. Süt, peynir, balık, tavuk ve yumurta gibi ürünlere ihracat çeşitliliğinin sağlanması önemli gelişme. Ancak bunun alt yapısını hazırlamadan ilerleme sağlamak mümkün değil.

RUSYA EN AZ 40 BİN TIR KOTASI VERMELİ
Türkiye, Ukrayna krizi nedeni ile yaptırım uygulayan Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya'ya gıda satışında yeni fırsat yakaladı. Türkiye 1,3 milyar dolar civarında olan gıda satışını 2015 sonuna kadar iki katına çıkarmak istiyor. Türk ürünlerinin Rusya pazarına girişinde dört önemli sorun var. Türkiye'den Rusya'ya girecek TIR sayısı yıllık bazda 9 binle sınırlı. Diğer ülke TIR'ları ile birlikte bu rakam 37 bini buluyor. Diğer ülke kotalarının kullanılması ulaşım maliyetlerini artırıyor. Türkiye'den Rusya'ya gönderilen malın yüzde 60'ının karayolu ile yapıldığı düşünülürse TIR sorunu çözülmeden gıda ihracatının iki katına çıkarılması ya da 100 milyar dolar toplam ticaret hacmine ulaşılması kolay olmayacak.

RUSYA'YA İHRACATTA TEŞVİKLER GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
İkinci sorun ise ürün bazında uygulanan kotalar. Rusya tavuk alımında ABD ve diğer ülkelere kota veriyor. Türkiye'nin de diğer ülkeler kotasından yararlanma şansı var. Ancak bunların dağıtımında devreye giren aracılar Türk ürünlerini talep etmeyebiliyor. Her zaman çalıştığı Latin Amerika ülkeleri daha avantajlı buluyor. Tavuğun Türkiye'den çıkış tonu 2 bin doları bulurken, Latin Amerika ülkelerinden gelen tavuğun tonu bin 800 dolara Rus marketlerinde rafa konuyor. Türkiye'den gönderilen tavuk ise daha çok kıyma ve düşük rakamlı diğer ürünlerden oluşuyor. Rafta rekabet edebilmesi için ihracat teşviklerinin gözden geçirilmesi gerekiyor.
RUSYA STANDARTLARI AB İLE AYNI DEĞİL
Üçüncü sorun ise Türk üreticilerin Avrupa pazarını dikkate alarak Rusya'ya mal göndermeleri. Rusya'nın standartları AB'den çok farklı. Hormon miktarı, hijyen ve sağlık denetimleri Rusya gümrüklerinde artık daha sıkı yapılıyor. Evrakta yaşanan sorunlar ya da Rusya standartlarına uymadığı için Türk ürünleri kapılarda takılabiliyor. Gıda ihracatının artmasının ardından bu miktarların da artma riski var. Üreticinin Rusya standartları konusunda bilgilendirilmesi kapasite artışına önemli katkı sağlayabilir. Putin'in Ankara ziyaretinde karşılıklı olarak tüm belgelerin kabulünü öngören anlaşma önemli bir katkı sağlayabilir.

RUSYA EKONOMİK MODEL DEĞİŞTİRDİ
Ukrayna krizi ile birlikte yaptırım baskısı altında olan Rusya artık ithal ikame modeline geçti. Rublenin zayıflaması yerli üreticiyi avantajlı konuma getirirken, ithal ürünlerin rekabet şansını zayıflattı. Rusya tarım sektörü başta olmak üzere yerli üretimi teşvik sürecine girdi. TIR'lara doldurup Rusya'ya mal satmak uzun vadeli işleyecek bir yol olmayabilir. Yaş meyve ve sebzenin dışında bir çok üründe Rusya'da yatırım imkanları da değerlendirilebilir.

Öne Çıkan Yayın

Merhaba ! Bloğumuzu Geri Aldık!

Uzun uğraşlar sonucu bloğumuzu geri aldık. Kaldığımız yerden devam edebiliriz :) Telif hakkı olduğunu düşünüyorsan lütfen sağ kutudan ilet...

rek